DÜNYAYI KURTARAN KADINLARDA ARA

2.11.13

gerçek temizlik: ZehirsizEv

Evet artık zehirsiz hava, zehirsiz su, zehirsiz gıda ve zehirsiz barınak zor bulunuyor. Dünyanın en ücra köşelerinde bile insanın izi kendini çöp, su ya da hava kirliliği olarak gösteriyor. İnsanların yaşam alanı olan şehirler ve evlerimiz ise bu kirliliğin en yoğun olduğu yerler haline geldi. Pencereden giren egzos dumanını ya da musluktan akan sudaki arseniği bir kenara bırakalım;  binaların inşaasında, mobilyalarımızda, boyalarda, verniklerde, halıda, koltuk kumaşında bulunan zehirli maddelere de başka seçeneğimiz olmadığından katlanıyoruz diyelim; ama hemen her gün kendi paramızla gidip satın aldığımız ve evimizi ya da vücudumuzu "temizlemek" için kullandığımız zehirler var ki işte bunların alternatifleri mevcut, ucuz ve kolayca erişilebilir. Ayrıca muhteşem bir kadın bu alternatifleri biriktirmiş, bir site kurmuş ve bunları bize karşılık beklemeden sunuyor. Sizi, ZehirsizEv'le ve daha önce yazdığım Çanakkale ekokadın buluşmasında şahsen tanıyıp çok sevdiğim ZehirsizEv'in hanımı Mercan'la tanıştırmak istiyorum.

Kitap çevirmeni Mercan Uluengin iki çocuk dünyaya getirmiş ve anneliğin verdiği azimle satın aldığı her şeyin etiketini daha da dikkatli bir şekilde okumaya başlamış. Karşılaştığı tablo için ahlanıp vahlanmak yerine alternatif arayışına giren Mercan bulduğu tarifleri not almaya başlamış, sonra da biriken külliyatı internet ortamında paylaşmaya karar vermiş. Sosyal medyada da oldukça aktif olan sitenin takipçi sayısı sürekli artarken bu kıymetli proje ulusal basında da yer bulmaya başladı. TRT Türk'te yayınlanan En Sosyal Programı'nda Mercan'la yapılan söyleşiyi izlemek için tıklayın. Türk Max'de yayınlanan Her Şey Tadında programına konuk olduğu bölüm de burada.

Mercan sitede kendini son derece kısaca tanıtmış ve kendisi hakkında şunları söylüyor:
"Dünyayı kurtarmaya çalışmaz, ama küçük küçük hareketlerin büyük sonuçları olduğuna inanır. Fanatizmden ürker. Çocuklarına tüketerek değil, ânı yaşayarak ve üreterek mutlu olmayı öğretmek ister. Bir şeyi satın almadan önce kırk kez düşünür. Gereksiz çöp üretmekten nefret eder. Kullan-at’a değil, yeniden-yeniden-kullan’a inanır. Yapay malzemelerden hoşlanmaz. Hep daha az şeyle yaşamanın hayalini kurar; henüz bunu başaramamıştır."

Tabii bize göre Mercan her gün yeniden dünyayı kurtarıyor zaten. Zehirsiz Ev sitesine girdiğinizde ev temizliği, kişisel bakım, hayvan bakımı, anne-çocuk, gıda ve sağlıkla ilgili yapması birbirinden kolay ve maliyeti son derece düşük yüzlerce zehirsiz tarif bulacaksınız Hatta siz de kendi tariflerinizi siteye gönderebilirsiniz. Ayrıca yine zehirsiz yaşam konusunda haberler ve Mercan'ın yorumları da takip edilesi. Dünyayı Kurtaran Kadınlar'da tüm zamanların en popüler yazısı zehirsiz şampuanlarla ilgili olduğu için ZehirsizEv'e hepinizin bayılacağını düşünüyorum.

Ve işte benim sürekli kullandığım favori tarifim: http://www.zehirsizev.com/ev/camasir-deterjani/
ve sitedeki haber/yazılar arasından favorim: http://www.zehirsizev.com/ev/camasir/kotunuzu-15-ay-yikamadan-giyer-miydiniz/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar