DÜNYAYI KURTARAN KADINLARDA ARA

23.2.17

cinsiyetçi bir erkeğin bilinçaltından fışkıran mucize menstruasyon ürünü

Bugün pek çok web sitesi ve blogda karşıma çıkan, güldürürken düşündüren bir tartışmayı sizin de gündeminize sokayım istedim.


ABD'de bir kiropraktörün geliştirdiği vajina tutkalı olay yarattı. Mucitimiz mensez (okunuşu "men says" yani "erkekler der ki" ye benziyor!) adını verdiği ürünün labiayı birbirine yapıştırdığını, sadece idrar ile temas ettiğinde eridiğinden sadece tuvalete gittiğimizde açılacağını iddia etmiş. Ürünün etkili olup olmadığı, hatta ne tür sağlık sorunlarına yol açabileceği konusundaki pek çok haklı soruyu bir tarafa koyalım. Pek çok kadın ürünün sembolizmine, yani "dudaklarımızı sıkıca kapatmamız gerektiği" çağrışımına haklı olarak tepki göstermişler.
(Logonun testislere benzediği tespitine sesli güldüm.)

Fakat en korkunç kısım ürünü bu sorular karşısında savunmak isteyen mucitin sözleri ((www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2017/02/21/male-chiropractor-who-invented-the-menstrual-product-of-our-nightmares-is-stunned-by-the-backlash/):

"Kadınlar olarak bezler ve tıkaçlardan daha iyi bir çözümü bugüne kadar siz bulmalıydınız. Yapamamış olmanızın sebebi hayatınızın %25'inde menstruasyon nedeniyle dikkatinizin dağınık olması. Bu sizin üretkenliğinizi azaltıyor. Bazı kadınlar erkeklerden daha yaratıcı olabiliyorlar ama menstruasyon onların kafalarını karıştırıyor ve basiretini bağlıyor."

İlk günden kendi müşteri kitlesine hakaret eden bu "yaratıcı" işadamına hayatta başarılar diliyor, 1930'lu yıllarda kadınlar tarafından tasarlanan sağlıklı, ekolojik ve ekonomik menstruasyon kaplarımızı, yüzlerce yıldır güvenle kullanılan kumaş pedlerimizi ve doğa ananın armağanı deniz süngeri tamponlarımızı kullanmaya devam ediyoruz.

1 yorum:

Popüler Yayınlar