DÜNYAYI KURTARAN KADINLARDA ARA

24.12.10

yılbaşına özel ekolojik menstruasyon tarifi :)

Yaşamın her alanında olduğu gibi menstrüasyon döneminizi de dünyaya zarar vermeden geçirmek mümkün; ve bunun için herkese uygun seçenekler var. İşte motherearth'den, yılbaşı gecesi misafirlerinize sunamasanız da yeni yılda kendinize bir iyilik yapmak isterseniz kullanabileceğiniz, ekolojik menstruasyon tarifi...

MALZEMELER:
açık fikirlilik
dengeli beslenme
egzersiz için zaman
kendinize uygun ekolojik bir menstruasyon ürünü

YAPILIŞI:
Ağrı ve sıkıntılar için doğal çareler arayın:
Endüstriyel olarak üretilmiş ağrı kesiciler yerine yağlı ve şekerli gıdaları azaltmak ağrı ve sıkıntılarınızı oldukça azaltır. Kafeinli ürünlerden uzak durmak özellikle menstruasyon dönemi ve öncesinde ruh durumunuzu iyileştirir. Tuzdan uzak durmak ise şişkinliğinizi azaltır. Egzersiz diğer bir etkili yöntem. Kramplarınız sırasında kanepede kıvrılıp beklemek daha cazip geliyor olabilir ama bir de sevdiğiniz herhangi bir egzersizi deneyin. Çünkü hareket etmek endorfin salgısını arttırarak kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Ayrıca mümkünse deniz, sahil, dağ, orman gibi yerlerde vakit geçirmek işe yarayacaktır çünkü doğa ile temas etmenin stres ve depresyonu azaltma etkisi bilimsel olarak kabul edilmiştir.

Bir menstruasyon kabı kullanmayı deneyin:
Menstrüasyon kabı ekolojik menstrüasyon ürünlerinin zirvesinde yer alıyor. Yıllarca kullanılabilen kaplar hem ekolojik, hem sağlıklı, hem rahat, hem ekonomik. Ayrıntılı bilgi ve sipariş

Yıkanabilir pedler kullanın:
Menstruasyon kabı size uygun değilse, tek kullanımlıklar yerine tekrar kullanılabilen kumaş pedleri deneyebilirsiniz. Menstruasyon kirli birşey olarak empoze edildiği için ped yıkamak kulağa hoş gelmeyebilir ama gerçekte dibi tutmuş bir tencereyi yıkamaktan daha kolay ve daha az mide bulandırıcı!
Ayrıca pedinizi kendiniz, hem de evdeki eski kıyafetlerden, kumaş parçalarından yapabilirsiniz. Bu pedler de çevreci olduğu gibi aynı zamanda ekonomik.

Organik tamponlar da var:
Tampondan vazgeçemeyenler için de yeşil seçenekler de var. Beyazlatıcı kullanılmamış ve organik pamuktan yapılmış kullan at tamponların yanı sıra doğal deniz süngerinden yapılmış 1 yıl kullanılabilen tamponlar hem sağlığınızı hem doğayı gözetir.

Ekolojik menstrüasyon ürünleri ülkemizde hem çok zor bulunuyor hem de az biliniyor. Bu ürünler hakkında sorularınızı bize yorum bırakarak ya da e-posta ile ulaştırabilirsiniz.

İyi seneler!
Dünyayı Kurtaran Kadınlar

3 yorum:

  1. Merhabalar,
    Bende yıllardır kronik şekilde vajinal kandida bulunmakta yarın anti-kandida diyetime yine yüksek bir motivasyonla başlıyorum.Ancak bunla alakalısı var mı yok mu çok anlamadığım şekilde her Reglden önce inanılmaz bir PMS dönemi geçiriyorum. Gerçekten başka bir kişi olup çıkıyorum. Bu dönem menstrasyonumdan 2 hafta önce başlıyor. Acaba bu durumla başa çıkabilmek adına önerebileceğiniz bitkisel bir şeyler ya da özel bir aktivite var mıdır? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Sanırım Didem'in buradaki ve kendi blogundaki Kandida yazılarını okumuşsunuzdur... kendisine e-posta ile ulaşarak PMS'in kandida ile bağlantısı konusunu sorabilirsiniz belki, bitkisel reçeteler konusunda ise http://gizemonaycollet.com/ adresinden ulaşabileceğiniz Gizem size yardımcı olabilir, http://gizemonaycollet.com/kadinlar-icin-maya-rahim-masaji/ adresinde anlatılan maya rahim masajı da faydalı olabilir... yine Gizem'in bu sonbahar vereceği menstruasyon atölyeleri de ilginizi çekebilir: http://gizemonaycollet.com/saglikli-menstrual-donguler-icin-bitkisel-tip-masaj-ve-yoga/ son olarak menstruasyon döngünüzü (sadece kanama ve PMS dönemine değil de tamamını) daha iyi tanımaya çalışmanızı önerebilirim... küçük bir günlük tutarak menstrual döngü boyunca fiziksel, zihinsel ve duygusal durumumuzun nasıl değiştiğini takip ederseniz bir süre sonra örüntüleri görmeye başlayıp olumsuz belirtileri hafifletme şansınız olabilir

      Sil
    2. hatta Gizem'in PMS konusunda yazısı da varmış http://gizemonaycollet.com/premenstruel-sendrom-pms-ve-bitkisel-tedavi/

      Sil

Popüler Yayınlar