DÜNYAYI KURTARAN KADINLARDA ARA

9.11.13

doğum günümüz

Tam 3 yıl geçmiş, iki kadının bir öğle yemeğinde kafa kafaya verip bir blog açmaya karar vermesinin üzerinden.

Tek kullanımlık pedleri ve tamponları bırakıp menstruasyon kapları kullanmaya başladıktan sonra, "bu mucizeden neden türkiyede kimsenin haberi yok" diyip klavyeye sarıldığımızda, sadece bir ürünü tanıtmakla kalmayıp bu kaplar sayesinde edindiğimiz yeni bakış açısını paylaşmak istemiştik. Yeniden keşfettiğimiz kadınlık durumumuz bize bir mesaj vermişti...dünyayı kurtarabilirdik, hem de her ay, her hafta, her gün. 

Kadınların dünyayı kurtarmak için yapabileceği, hatta bir kısmı da sadece kadınların yapabileceği, bir sürü şey vardı ve kadınlar zaten bir sürü şey yapıyorlardı. Tohum saklıyorlar, salça yapıyorlar, çocuklarını doğayla barış içinde yetiştiriyorlar, ekolojik binalar inşa ediyor, hikaye yazıyor, radyo programı yapıyorlardı. Dünyayı kurtaran kadınlar en başından beri bu işler ve bu kadınlar için bir buluşma noktası olmak istedi, dünyayı kurtaran diğer kadınları bulup buluşturup tanımaya ve size tanıtmaya çalıştı. 3 yıl içinde kadın olmakla ve kadınlarla ilgili 42 tane blog yazısı paylaştı, 69 tane kadın işine link verdi (sol sütundaki dünyayı kurtaran kadınlar listesi), yaklaşık 46 bin kez görüntülendi, 93 tane blog izleyicisi oldu, facebook sayfası 544 kişi tarafından beğenildi...en popüler yazımız şampuansız yaşanır mı? 7080 kere, her ay dünyayı kurtarmamızı sağlayan menstruasyon kapları hakkındaki menstruasyon kabı da neyin nesi? 4342 kere okundu.

Dünyayı kurtaran kadınlar görünüşte iki kadına ait bir blog ama aslında yüzlerceyiz; filiz, seda, dilek, ayşegül, mercan, melda, nihal, emet, burcu, irem ve daha yüzlerce kızkardeşimiz de burada bizimle, bize ilham kaynağı oluyor. Blog yazılarını ise bendeniz ilknurkun yazıyorum...ve 4. yaşımızın mumlarını bugün üflerken bir dilek tutuyorum. Çünkü hayatım boyunca her şeyi hep başkalarıyla birlikte yapmak istedim.

Dünyayı kurtaran kadınlarda adınızla ya da mahlasınızla yayınlanmak üzere dünyayı kurtarmak, dünyayı kurtarmaya çalışmak, bu gezegende kadın olmakla ilgili düşündüklerinizi, yaptıklarınızı, okuduklarınızı, izlediklerinizi, yazdıklarınızı, çizdiklerinizi, konuştuklarınızı, bestelediklerinizi, seslendirdiklerinizi, ördüklerinizi ve diktiklerinizi gönlünüzce paylaşmanızı diliyorum...blogun tasarımı, şekli, şemali ve içeriği ile ilgili fikir ve desteğinizi almak istiyorum...ilk menstruasyonunuzdan orgazma, doğumdan menapoza, kadınlık hallerinizle ilgili bilgi ve deneyimlerinizi merak ediyorum. Burada yayınlanmasını istediğiniz her şeyi ilknur.urkun(at)gmail.com adresine mail atmanız yeterli.

Bu arada doğum günümüz Global Grace Day (Küresel Lütuf Günü) ile aynı günmüş. Tamera Ekoköyü’nde 2005 yılında başlayan ve tüm dünyaya hızla yayılan etkinliğin Türkiye ayağında Gökçe ve Yeliz harika bir etkinlik düzenlemişler. Tameralıların Terra Nova olarak adlandırdığı savaşsız yeni dünyayı birlikte hayal etmek için İstanbul'da Galata Şifahanesi'nde bir araya gelen vizyonerleri ilham dolu ve eğlenceli bir gün bekliyor; bizse bu vizyona bulunduğumuz yerden, zihnimiz ve kalbimizle katkıda bulunuyoruz.

2 yorum:

  1. Nice yıllara, çoğalarak, köklenerek, kahkahalar ve artan, coşan, köpüren sevgiyle.

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar