DÜNYAYI KURTARAN KADINLARDA ARA

17.10.14

dünyayı kurtarmaya gittim, gelicem...#festivalgeliyor

Fena halde başıboş bıraktığım bloga sağolsun Didem ve takipçileri çok iyi bakıyorlar, hiç gözüm arkada değil. Dünyayı kurtarma sevdasıyla yediğim son naneler hakkında biraz özet geçip yine gidicem; daha sonra bomba gibi bir dönüş yapmayı planlıyorum :)

Uzun zamandır yazmamış olmamın birincil sebebi Şubat 2014'ten beri Kazdağının ardında, ormanın derinliklerinde, toprak ananın bize bahşettiği bir dere kenarına mütevazi bir kulübe ve zehirsiz bir gıda ormanı yaratmaya çalışıyor olmamız. Fotoğraflarını ve hikayesini sizlerle paylaşacağım uzun kış geceleri yaklaşıyor. İkinci olarak yaklaşık 1 senedir muhteşem bir kitabın çevirisini tamamlamaya çalışıyorum. Permakültürcülerin başucu kitaplarından, küçük bahçelerde permakültür rehberi Gaia's Garden, çevirisi umarım çok yakında bittikten ve titizlikle düzeltildikten sonra 2015 yılı içinde Yeni İnsan Yayınevi'nden çıkacak. Üçüncü bir sebep de kalan vakitlerde kolektif işlerden, sosyal aktivitelerden de geri kalmamam. Bir süredir gündemimin birinci sırasında Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali var. 2008 yılından beri düzenlenen festival bu yıl ilk kez, İstanbul'la eşzamanlı olarak, Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bodrum, Çanakkale, Diyarbakır, Hopa, İzmir ve Trabzon'da düzenlenecek. Dünyayı kurtaran bu filmlerin hepsi türkçe altyazılı ve ücretsiz.




Son 3 yıldır gönüllü çevirmenlik yaptığım festivali, bu sene Çanakkale'de düzenleme şansını bana veren Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi'ne ve evrene teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kadar uzaktan bu işe kalkışmamı mümkün kılan ekibin üyeleri Aykan Özener, Emine Sürücü, Şebnem Kumtepe, Tuğba Alaybeyoğlu Gürbüz, Filiz Tekin ve Özgür Onur Dermani'ye teşekkürlerimi sunuyorum. Kurumsal organizasyonu üstlenen Pan Görsel Kültür Derneği'ne, açılış kokteylimize lezzet katacak ÇAYEK üreticilerine, Çanakkale'de sağlıklı bir çevrede yaşama mücadelelerimiz hakkında söyleşilerle festival içeriğini zenginleştiren Çanakkale Çevre Platformu'na ve festival mekanını tahsis eden Çanakkale Belediyesi'ne teşekkürlerimi sunuyorum. En çok da festivale gelip ücretsiz gösterilecek belgeselleri izleyip içine düşen ateşle dünyayı kurtarmaya kalkacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum. 7-9 Kasım'da görüşmek üzere.



Popüler Yayınlar