DÜNYAYI KURTARAN KADINLARDA ARA

28.9.13

eko-kadın hazırlıkları

Birincisi Mart 2013'te İstanbul'da düzenlenen Eko-Kadın Eğitimi 5-6 Ekim'de Çanakkale'de tekrarlanıyor. Program hakkında Oya Ayman'la yapılan radyo programının kaydını Yeşil'in Aslı sayfasında dinleyebilirsiniz.

Kadınlar nasıl üretici olabilir? Doğa dostu alışveriş alışkanlıkları nedir? Alışveriş yaparken etiketleri nasıl okumalıyız? Ekolojik ürün nedir, doğal ürün nedir, toplum destekli üretim ve kullanım nedir? Deterjanlar nasıl kirletiyor? 

İki günlük dolu dolu program için çöpsüz yaşam, kompost ve alternatif mentruasyon ürünlerin hakkında minik sunumlar hazırlıyorum şimdi. Ne yazık ki programın katılımcı kontenjanı doldu ama tekrarının düzenlenmesini isterseniz Buğday Derneği ile iletişime geçebilirsiniz.

15.9.13

2013 Tohum Özgürlüğü Eylem Günleri

Vandana Shiva bu yıl yine bizleri Tohum ve Gıda Özgürlüğü Eylem Günleri'ne çağırıyor. Küresel çapta düzenlenen eylemlerle ilgili detaylı bilgi http://seedfreedom.in/ adresinde İngilizce olarak okunabilir ve en kısa zamanda Türkçe olarak paylaşmayı umuyoruz.

Şimdilik Dr. Shiva'nın çağrı mesajını Türkçe altyazı ile izleyebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=hQ_bEOmM-3Y&feature=youtu.be



(Altyazı seçeneklerini bu pencerede göremiyorsanız tam ekran formatına geçip kontrol çubuğunda CC sekmesine tıklayarak Türkçe altyazıları seçebilirsiniz.)

Web: http://www.seedfreedom.in

Twitter: https://twitter.com/occupytheseed

Facebook: https://www.facebook.com/savetheseed

YouTube: http://www.youtube.com/user/occupytheseed.com

Tohum Özgürlüğü Haritası:http: //seedfreedom.in/seed-freedom-map/

Popüler Yayınlar